Musaca de cartofi

de papabundetot in Porc, 8 Mar 2014 | 8637 vizualizari

 

Astazi fiind 8 Martie,am vrut un meniu deosebit ceva ce nu am mancat de foarte multa vreme dar in acelasi timp bun si delicios.Musaca de cartofi cu carne de porc mancam in copilarie,gustul de care imi amintesc,era unul simplu si nu neaparat extrem de bun,asa ca amintindu-mi astazi de acest preparat am vrut sa il reproduc in stilul meu,cu aromele care imi plac si care ma reprezinta.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 500 gr carne tocata vita+porc
  • 1,5 kg cartofi
  • 2 tije telina apio
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 si 1/2 lingurita turmenic
  • chilly
  • 5 feliute kaiser
  • 1 lingurita ienibahar
  • sos soia
  • 2 oua
  • sare roz de Himalaya
  • 200 ml smantana
  • sos barbeque
  • cascaval ras
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi:

Intr-o tigaie am pus la foc putin ulei,apoi am pus telina apio tocata marunt,usturoiul,condimentele si le-am lasat putin la foc,am adaugat apoi kaiserul taiat cubulete si mai apoi am pus si carnea tocata,am adaugat putin sos soia,sare si am lasat carnea la foc pana cand si-a schimbat culoarea,s-a rumenit frumos.

Cartofii i-am curatat si spalat si i-am taiat rondele nu foarte groase.Odata carnea rumenita am luat tigaia deoparte,intr-o cratita inalta am pus putin ulei pe fundul cratitei apoi am asezat un strat de cartofi,o parte din carnea pregatita,iarasi un rand de cartofi,si tot asa pana cand am adaugat toata carnea,iar deasupra am terminat cu un strat de rondele de cartofi.Peste aceste straturi de carne si cartofi,am adaugat 2 oua batute cu 200 ml smantana si un sos barbeque cu sos soia si putina apa.Am ras deasupra cascaval si am dat musacaua la cuptor pana cand s-a rumenit frumos si cartofii s-au inmuiat.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Ela68 1

08.03.2014, 21:33

o, mi-ai facut pofta

Rocsi 1

08.03.2014, 22:17

Si mie sa imi trimiti o portie

elucubratiiculinare 1

08.03.2014, 22:30

foarte buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi